Sophia Goldman | Om mig
16458
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16458,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Om mig

Det är ett stort ansvar och privilegium att få möta människor på djupet. Genom
min erfarenhet av att arbeta med människor i olika situationer och miljöer har jag
djup och bred förståelse för de utmaningar vi människor möter i dagens samhälle.

Det som motiverar mig i min yrkesroll som samtalsterapeut och coach, är mitt livslånga intresse för mänskligt växande och min tilltro till varje individs inneboende potential. Vår livskraft är enormt stark, men ibland blir den tyvärr blockerad och hindrad. Viktiga frågor för mig är: Hur får vi människor kontakt med vår inre drivkraft? Vad krävs för att vi ska bli tillfredsställda i våra liv? Hur når vi balans mellan vår professionella utveckling och vårt privata välmående? Vad krävs för att vi ska ta oss förbi våra hinder? Hur kan vi ta tillvara, och än mer utveckla våra förmågor och kvaliteter? Hur kan vi fördjupa kontakten och förståelsen i våra relationer? Intresset för dessa och dylika frågor grundlades tidigt under min uppväxt. Min far var psykoterapeut, och i mitt hem diskuterades ofta mänskliga utmaningar, inre ledarskap, välbefinnande, kost och hälsa. Länge hade jag en önskan om att få möjlighet att bidra till andra människor, utifrån dessa intresseområden.

Det mänskliga mötet

 

Det är ett stort ansvar och privilegium att genom samtalsterapi och coaching få möta människor på djupet. Att få vara med på livsresan. Att få lyssna, stötta, utforska, vägleda och ibland fira tillsammans. Att få främja mina klienters växande medvetenhet och självinsikt. Att få stödja de inre och yttre förändringsprocesser som följer. Att få bevittna hur mina klienter bryter invanda mönster, sätter tydligare gränser, samt löser upp svårigheter och utmanande hinder för att stå upp för sig själva. Att få bevittna hur de förbättrar sina nära relationer genom en mer ärlig och empatisk kommunikation. Det är fantastiskt att få bidra till att andra upplever mer lugn, klarhet, mening, motivation och glädje i sina liv. Detta är vad som inspirerar mig allra mest.

Min bakgrund

 

Efter civilekonomexamen från Handelshögskolan, SSE, arbetade jag i många år som managementkonsult och projektledare. Både som anställd och i egen regi. Jag var baserad främst i England och Spanien, men även Asien. Tidvis jobbade jag under mycket hög arbetsbelastning i högpresterande miljöer. Det var väldigt utvecklande och inspirerande men det ledde också till en hel del stress, interna intressekonflikter, affärsresande, tuffa deadlines, generell tidsbrist, sömnbrist, etc. Med tiden bestämde jag mig för att prioritera välmående och hälsa främst. Jag påbörjade min utbildning till samtalsterapeut, och parallellt utbildade jag mig inom mindfulness, NVC och yoga. Sammanfattningsvis tror jag att min erfarenhet av att arbeta med människor i olika situationer, miljöer och kulturer har givit mig god förståelse för de utmaningar vi människor möter i dagens föränderliga samhälle.

Utbildningar

 

Diplomerad och Auktoriserad Samtalsterapeut i Psykosyntes, inklusive basutbildning i Integrativ psykoterapi. Steg-1, 4 år lång, HumaNova

 

Diplomerad Samtalscoach EMCC, HumaNova

 

Nonviolent Communication, År 1, Friare Liv

 

Mindfulness, Grundutbildning, Hälsans Hus

 

Diplomerad Yogalärare, Yogayama

 

Kurser: Amma Ashram och Osho Center, Indien

 

Kurser: Esalen Institute, Big Sur, Kalifornien

 

Tidigare utbildning: Civilekonom, M.Sc., Handelshögsskolan i Stockholm, SSE, 1994

 

Läs mer om Sophia Goldman >

“We live in the world when we love it.” Rabindranath Tagore